​​
Aparatul de fotografiat – vedeta lunii martie

Aparatul de fotografiat – vedeta lunii martie

No Comments on Aparatul de fotografiat – vedeta lunii martie

“Foto” a fost cuvântul cheie al lunii martie, o lună plină de poze noi, cunoștințe noi și ieșiri noi! Aparatul de fotografiat a fost vedeta tuturor sesiunilor noastre, începând de utilizare (setări, moduri, reguli) până la deplasări pe teren pentru ateliere foto și organizare expoziție. Ateliere introductive precum și cele de editare foto au fost susținute de colegul nostru, Ernest Ungvari care le-a explicat elevilor ce trebuie să știe înainte și în timpul realizarea fotografiilor dar și cum pot prelucra imaginile (redimensionare, decupare, luminozitate, efecte, colaje). Ernest a fost alături de noi și la ieșirea din Poiana Angelescu, unde am desfășurat atelierul Natură și Peisaje. Pe lângă acesta, am organizat și o ieșire în oraș, o mini-excursie de o zi în Brașov pentru a desfășura atelierul Fotografie Urbană, în cadrul căruia ne-am concentrat asupra clădirilor, străzilor, monumentelor și panoramei din oraș.

Pe tot parcursul lunii, elevii au avut ca temă de lucru acasă realizarea de fotografii care să surprindă lucrurile importante din viața lor, persoane sau obiecte care contează cu adevărat pentru ei.  Fotografiile au fost prezentate individual într-un slideshow în fața colegilor la ultimul curs din martie  – Finalizare tema “Lumea mea”.

Cu cele mai reușite și impresionante fotografii realizate de elevi am planificat și prezentat publicului larg o expoziție în data de 31 martie, în Sala Festivități a Centrului de Zi – Fundația FAST.

Tot luna aceasta, în data de 19 martie, Franz Pruller de la Fundația ERSTE ne-a făcut o vizită surpriză, iar cu această ocazie a cunoscut o parte din elevii din proiect, a discutat cu aceștia despre activități și planuri de viitor. I-am povestit despre stadiul în care se află proiectul și l-am invitat cu drag la primul nostru eveniment public!

Mulțumim trainerilor Daniel Isăilă și Ernest Ungvari, voluntarilor Liviu Romașcu și Deneș Ionuț pentru tot ajutorul pe care l-au oferit la activitățile acestei luni!

  • Atelier introductiv despre utilizarea aparatului foto
  • Atelier introductiv despre utilizarea aparatului foto
  • Editare foto - realizare colaje
  • Fotografie Urbană: Atelier foto în Brașov
  • Natură și Peisaje: Atelier foto în Poiana Angelescu, Săcele
  • Natură și Peisaje: Atelier foto în Poiana Angelescu, Săcele
  • Atelier foto în Poiana Angelescu, Săcele
  • Prezentare tema de lucru - "La mine acasă"
  • Prezentare tema de lucru - "La mine acasă"
  • Prezentare tema de lucru - "La mine acasă"

Mai multe fotografii din luna martie pot fi vizualizate la GALERIE FOTO sau pe PAGINA FACEBOOK.

About the author:

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top