​​
Denisa Roman se alătură proiectului MPV!

Denisa Roman se alătură proiectului MPV!

No Comments on Denisa Roman se alătură proiectului MPV!

Află cine  este Denisa, de ce susține voluntariatul și ce rol va avea în echipa noastră!

Mă numesc Denisa Roman și fac parte de curând din echipa proiectului ”Multimedia – Pregătire pentru Viață”. Sunt studentă în anul I, dar printre cursurile de la facultate și sesiuni, am ales ca în timpul meu liber să fac voluntariat. Sunt voluntară în Fundația “Tineri pentru Tineri” de aproape 4 ani de zile.

Voluntariatul mă face mai mare pe zi ce trece. Voluntariatul implică responsabilitate, disciplină, energie, muncă, dar mai ales, voluntariatul implică suflet! Sentimentul pe care îl ai atunci când împărtășești ceea ce tu ști, când ști că tot ce spui se conturează și contează pentru cei cărora le vorbești, când îți dai seama că poți schimba ceva, că poți să contribui cu puținul pe care îl ai în tot ceea ce înseamnă viață, nu poate fi descris în câteva rânduri…Sentimentul acesta nu numai că îți dă satisfacția că ai reușit ceva, ci te împlinește pe tine ca om cu adevărat! Voluntariatul te ajută să mai gasești încă un răspuns la întrebarea: “cine sunt eu?!”, să îți vezi defectele dar să înveți să îți valorifici calitățile. Să ajuți și să fii ajutat… Poate uneori un voluntar nu face altceva decat să deschidă niște uși mult prea închise de tot ceea ce înseamnă comunicare, dar știu că prin pași mici se realizează lucruri mărețe. Știu că dacă am putut să fac o persoană să își îndrepte privirea spre mine, voi putea face același lucru cu multe altele.

Proiectul ”Multimedia-Pregătire pentru Viață” reprezintă o nouă provocare pentru mine. Prima dată când am avut ocazia să îi cunosc pe participanții din proiect a fost în octombrie 2014, când am susținut două sesiuni de lucru din modulul “Educație pentru Viața de Familie” al Fundației “Tineri pentru Tineri“. (Detalii și fotografii de la sesiuni aici – http://multimedia.canbv.ro/invatare-nonformala-de-la-egal-la-egal/)

Acum, am șansa să fac parte cu adevărat din echipă și să lucrez săptămânal cu noii participanți ai proiectului, ceea ce îmi face o mare plăcere. Mă voi ocupa de activitățiile care presupun energizare și teambuilding, dar de asemenea îi voi îndruma pe elevi în drumul lor spre cunoașterea de sine, spre responsabilitate, îi voi ajuta să își dezvolte stima de sine, să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat egalitate și îi voi învăța să lucreze în grup, fără să existe discrepanțe între ei, să se accepte atăt pe ei înșiși, cât și pe ceilalți.

Știu că timpul pe care o să îl petrec în noua echipă o să fie doar un timp câștigat, plin de zâmbete, muncă, satisfacții, reușite, și nu în ultimul rând, împlinire personală!

 

About the author:

Related Posts

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top