​​

Multimedia – Pregătire pentru Viață oferă resurse și instrumente pentru tineri din spectrul etnic al municipiului Săcele (romi, maghiari și români), care prin training multimedia, mentorat și pregătire profesională au posibilitatea să își îmbunătățească abilitățile tehnice, practice, sociale și să devină modele pozitive pentru întreaga comunitate.

Rețeaua CAN, inițiator al proiectului, este un promotor al integrării socio-economice a tinerilor și un intermediar între ONG-urile din Brașov, având ca instrument principal portalul canbv.ro, unde publicul larg poate afla noutățile din sectorul nonprofit (evenimente, activități caritabile, proiecte etc.).

Rețeaua CAN crede cu tărie în rolul și potențialul tinerilor dintr-un mediu interetnic, având ca scop final dezvoltarea lor ca agenți de schimbare pozitivă și dezvoltarea comunităților locale din care fac parte.

Fundația ERSTE este susținătorul principal al proiectulului Multimedia – Pregătire pentru Viață (Multimedia for Livelihoods), începând din  decembrie 2013 și până în prezent.

Fundaţia ERSTE îşi desfăşoară activitatea în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est unde, împreună cu partenerii săi, implementează numeroase proiecte pentru binele public. Fundaţia ERSTE este succesorul legal al primei Bănci de Economii Austriece, “Erste oesterreichische Spar-Casse”, cu o tradiţie de peste 190 de ani, şi este acţionarul majoritar al Grupului Erste. Cele două misiuni ale sale provin din această veche tradiţie: Fundaţia ERSTE asigură viitorul Grupului Erste ca şi companie independentă, şi reinvesteşte profitul în activităţi pentru binele public.

ACTIVITĂȚI

  1. Sesiuni săptămânale de training multimedia (Windows, Office, Web, Foto, Video,Blog, Film)
  2. Întâlniri lunare de grup (activități socio-educative, jocuri de echipă, dezbateri tematice, prezentări, ieșiri în aer liber, ateliere foto în natură)
  3. Ateliere de teatru, comunicare în public, limbă engleză, creativitate, antreprenoriat
  4. Traininguri de dezvoltare personală și profesională în domeniile: comunicare, leadership, relații, încredere și stimă de sine, rezolvare conflicte
  5. Orientare și consiliere profesională
  6. Voluntariat

Sesiunile de training se desfășoară în incinta Centrului de Zi pentru Copii și Tineri administrat de Fundația FAST din Săcele în parteneriat cu Primăria Săcele.

Proiectul “Multimedia – Pregătire pentru Viață” este susținut de Fundația ERSTE și implementat de Rețeaua CAN Brașov în parteneriat cu Fundația FAST prin Centrul de Zi din Săcele, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Liceul Tehnologic  “Victor Jinga”, Liceul Teoretic “George Moroianu”, Liceul Teoretic “Zajzoni Rab Istvan” și Krogan Inventiv SRL.

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top