​​

Module de lucru cu tinerii

În programul nostru, tinerii  învață cum să folosească un calculator, cum să filmeze, cum să utilizeze un aparat de fotografiat, cum să transmită și să editeze fotografii. De asemenea, învață să folosească spațiul online pentru a publica materiale multimedia pe care să le împărtășească ulterior cu publicul larg. Toate acestea sunt realizate într-un proces de educație nonformală și pregătire pentru angajare.

În plus, elevi ai liceelor din Săcele (romi, români, maghiari)  dobândesc noi abilități și încredere în găsirea unui loc de muncă sau în inițierea unei afaceri personale. Procesul de învățare este extins într-o oportunitate pentru elevi, într-un beneficiu direct al muncii lor: un portal online, blog acestui site, un spațiu unde tinerii pot să posteze produsele multimedia, să le distribuie și să le împărtășească publicului larg.

Modulele au o durată între 1-2 luni, și se axează în principal pe sesiuni de training în domeniile IT, fotografie, video, comunicare în public, teatru, organizare evenimente, implicare în comunitate.

Impact

Multimedia – Pregătire pentru Viață are un impact imediat asupra dezvoltării personale a tinerilor, multimedia fiind metoda care le dă posibilitatea să își prezinte opiniile și ideile, să-și creeze un cerc de  susținători, să își dezvolte stima de sine și nu în ultimul rând, să fie cu adevărat integrați în această eră digitală. Atelierele de dezvoltare personală și profesională contribuie de asemenea la îmbunătățirea statutului tinerilor în societate, la creșterea implicării lor în comunitatea locală și la asigurarea unui start de succes “în viața de adult”.

Pentru viitor

Ca viziune, proiectul își propune să facă cunoscute/să aducă la cunoștință nevoile comunităților interetnice și să creeze o legătură  între acestea și societatea românescă. De aceea, cu timpul, Multimedia – Pregătire pentru Viață ar putea să devină o voce prin care tinerii să comunice un puternic mesaj despre acceptare, egalitate și integrare socială, scurtând în acest sens distanța dintre absolvirea școlii și intrarea pe piața muncii.

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top