​​
Despre spiritul de echipă!

Despre spiritul de echipă!

No Comments on Despre spiritul de echipă!

În societatea de astăzi spiritul de echipă a ajuns să fie cerut pretutindeni. Totuși, ce este acest spirit de echipă? În ce constă el?

Dacă dăm un „search” pe Google o să vă apară nenumărate definiții, printre care: „Cea mai semnificativă abilitate într-o echipă este spiritul/munca în echipă”; Spiritul de echipă este o calitate importantă care pregătește copii.” etc. Totuși, în ciuda tuturor definițiilor pe care le-am citit, una singură mi-a atras atenția, una din viața reală: „Metafora echipei de gâște.”

Gâștele zboară în stoluri în formă de „V”. Când fiecare gâscă dă din aripi, ea creează un curent ascendent ce susține gâsca din spatele ei. Astfel, stolul înaintează cu 71% mai repede decât dacă fiecare gâscă ar zbura singură. Când gâsca din fruntea stolului obosește, ea nebeneficiind deloc de curentul ascendent, se retrage în mijlocul formației pentru a se odihni și o altă gâscă îi ia locul din față. În acest timp, gâștele din stol o încurajează pe cea din față să mențină viteza prin sunetele lor caracteristice.

Când o gâscă se îmbolnăvește sau este rănită, doua gâște din stol ies din formație și zboară în jos după ea pentru a o ajuta și a o proteja. Ele rămân cu gâsca bolnavă până când aceasta își revine sau moare și își continuă apoi drumul cu un alt stol.

Oare nu este aceasta una din cele mai bune definiții ale spiritului de echipă? Astfel, „dacă omul ar avea minte măcar cât o gâscă, ar învăța câte ceva din obiceiurile lor!”

Articol scris de Andreea Buta, voluntară.

AndreeaB

About the author:

Related Posts

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top