​​
Evaluarea modului FOTO prin “metoda carusel”

Evaluarea modului FOTO prin “metoda carusel”

No Comments on Evaluarea modului FOTO prin “metoda carusel”

În data de 28 martie, la întâlnirea de grup din cadrul proiectului, am inclus și o evalure interactivă a lunii martie folosind metoda de tip carusel. Elevii au fost grupați și fiecare echipă a discutat timp de 15 minute despre o tematică legată de modulul foto. Ulterior, echipele s-au rotit, schimbând mesele de lucru pentru a eficientiza procesul și pentru a răspunde astfel la cât mai multe cerințe.

În primul rând, legat de partea TEHNICĂ, elevii au învățat cu ușurință principalele moduri de fotografiere și setările aferente. Printre dificultățile cu care s-au confruntat au fost: folosirea blițului, descărcarea bateriilor, realizarea panoramei, teama de a nu strica aparatul.

În al doile rând, conform celor spune și notate de elevi la rubrica REACȚII, ATITUDINI, SENTIMENTE, părinții i-au felicitat și au fost mândri de activitatea lor în momentul în care au lucrat cu aparatele acasă, unii colegi i-au invidiat, iar prietenii au fost încântați s-au bucurat alături de ei. De asemenea, participanții au aflat despre colegi de-ai lor că sunt pricepuți, darnici dar și leneși sau gălăgioși. La întrebarea “Ce v-a plăcut cel mai mult în luna martie” aproape toți elevii au menționat ieșirile – ateliere foto din natură și din oraș, iar la întrebarea “Ce nu v-a plăcut” a fost menționat faptul că nu au putut să țină aparatele foto mai mult acasă la ei sau că nu reușeau să fotografieze mai multe lucruri.

La capitolul ABILITĂȚI NOI s-a discutat despre folosirea unui aparat foto, lucrul cu calculatorul și cardurile de memorie, dar și despre cum să fim mai buni, cum să fim lideri și cum să ne ajutăm colegii. Cât despre IMAGINI PREFERATE au fost enumerate cele din familie și de la școală. Pentru expoziție, fiecare elev și-a ales 2-3 fotografii care să exprime cel mai bine ceea ce contează pentru el în viață.

Spre final, deși vremea era mohorâtă, am mers pe terenul de fotbal unde voluntarii noștri – Liviu și Ionuț – aveau pregătite câteva jocuri și energizere, cât pe-aci să speriem norii întunecați de pe cer!

  • Discuții tematice
  • Discuții tematice
  • Discuții tematice
  • Jocurile în aer liber nu au lipsit nici de data aceasta din program
  • Jocurile în aer liber nu au lipsit nici de data aceasta din program
  • Jocurile în aer liber nu au lipsit nici de data aceasta din program

Galerie foto integrală ÎNTÂLNIRE GRUP MARTIE.

 

About the author:

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top