​​
Alina Șerban și Vera Lackova la noi în vizită!

Alina Șerban și Vera Lackova la noi în vizită!

No Comments on Alina Șerban și Vera Lackova la noi în vizită!

În data de 27.Mai.2015, grupul Multimedia pentru Viață a avut parte de o vizită plăcută din partea celor de la Fundația ERSTE, mai exact Alina Șerban – manager proiecte sociale, care a venit însoțită alături de Vera Lackova, o tânără jurnalistă din Slovacia.

Alături de Media Voice și Education Pro-Spect, Vera lucrează cu tineri pentru realizarea de documentare cu tematică culturală. Proiectul pe care aceasta îl coordonează se numește “Romii, acasă în Europa”, și urmărește să popularizeze efortul romilor de integrare socială și pe piața muncii, fiind în același timp și o oportunitate de training multimedia pentru jurnaliști romi și non-romi din Bulgaria, Cehia, Romania, Slovacia și Ungaria.

Grupul nostru de elevi, atât participanții din MPV 2015, cât și cei din generația trecută, au fost încântați de vizită. Vera a vorbit în limba engleză, iar Ernest a fost cel care a tradus, astfel, s-a creat un dialog deschis. 2 Pentru că luna aceasta a fost dedicată modulului Video, ocazia de a vedea cum lucrează și alții pe parte de multimedia a fost una foarte benefică. Elevii au urmărit cu mult interes filmulețele prezentate de Vera. Ei au remarcat aparatura folosită de echipa din Slovacia și Cehia, au văzut tehnici noi de filmare și de folosire a sunetului. După ce Vera a prezentat proiectul și ceea ce face ea, a dorit să afle mai multe și despre echipa Multimedia. Elevii i-au povestit cu entuziasm despre modulele parcurse până acum, despre munca de la expoziție, despre ieșirile în aer liber și jocurile distractive.

Am aflat cu bucurie că și echipa Verei are parte, la fel ca și noi, de ieșiri și jocuri de relaxare sau autocunoaștere, mai ales că participanții provin din mai multe țări, cu limbi și culturi diferite. Am jucat împreună cu ea un joc de vorbit rapid care presupunea doar folosirea întrebărilor, ceea ce ne-a amuzat, pentru că Vera a vorbit în cehă, iar noi în românește.  La sfărșitul întâlnirii, unul din tinerii din echipa noastră a întrebat dacă vor putea să se întâlnească și ei cu tinerii din Slovacia și Cehia. Vera a fost surprinsă plăcut de această ideea și a promis că va face tot posibilul să realizeze un schimb de experiență între echipa noastră și a ei. Astfel, ziua de miercuri din această săptămână a fost una foarte plăcută. Sperăm să mai avem parte de astfel de vizite din care avem de câștigat experiență, idei noi, sfaturi pentru viitor, colaborări și bineînțeles, zâmbete din partea “străinilor”! ☺

11255323_866951926684600_8335996082959261095_n

Mai multe poze, aici!

About the author:

Related Posts

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top