​​
Impresii de la lansarea scurtmetrajului “Fericire? Simplu!”

Impresii de la lansarea scurtmetrajului “Fericire? Simplu!”

No Comments on Impresii de la lansarea scurtmetrajului “Fericire? Simplu!”

La evenimentul nostru, organizat vinerea trecută, 28 noiembrie, am avut un publicul numeros. Invitații au venit să asiste la lansarea unui scurtmetraj realizat de elevii de la liceele din Săcele, primul scurtmetraj realizat vreodată în Săcele, de elevi romi, români și maghiari. Elevii participanți în proiect au conceput scenariul, mesajul, titlul și au filmat scenele pe parcursul lunii noiembrie. S-a muncit intens, dar ne-am și distrat și ne-am unit ca o echipă, mai ceva ca înainte!

La lansare, prima data a venit un grup de persoane însoțite de un profesor de limba romani, apoi părinți, colegi și elevi din Săcele. Ne-am bucurat să o avem alături de noi pe doamna Diana Szasz – inspector pentru romi la Inspectoratul Școlar Județean Brașov, pe Daniel Hristea – președintele Fundației FAST, voluntari din cadrul Asociației Colors și Tineri pentru Tineri Brașov, precum și personalul Centrului de Zi.

Cu toții așteptau nerăbdători să vizioneze filmulețul. Fiind o expoziție foto-video, în sală, au fost aranjate fotografii realizate de elevi și imagini din anul 2014, care au fost admirate de toate persoanele. Pe lângă fotografii au rulat de asemenea și videoclipuri de promovare a proiectului realizate tot de elevi, cu sprijinul echipei de training. Evenimentul s-a deschis cu o prezentare a proiectului și a activităților din ultimele luni.

În sfârșit a început și filmulețul mult așteptat, care a inclus și scene triste dar și scene amuzante. Pe lângă comedie și poveste de dragoste, scurtmetrajul a fost de fapt și o lecție de viață cu un mesaj aparte: fericirea nu se găsește niciodată în lucrurile materiale, ci în acele lucruri care nu se pot cumpăra cu nici un preț!

Publicul a fost încântat. Ne-a făcut foarte mare plăcere să observăm cum și oamenilor din sală le-a plăcut! La final câțiva elevi au luat cuvântul cu mari emoții și au povestit despre proiect și realizarea filmulețului. Directorul Centrului de Zi, Costina Mihăescu, a lăudat întreaga echipă!

Felicităm întreaga echipă pentru creativitate, curaj și pentru toate lucrurile frumoase care au loc în proiect!

Articol scris de Costina Brumar, Năstase Evelina, Ruxandra Oprică

Fotografii de la eveniment aici.

About the author:

Related Posts

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top