​​
În detaliu despre expoziția “Un pic din Săcele”

În detaliu despre expoziția “Un pic din Săcele”

No Comments on În detaliu despre expoziția “Un pic din Săcele”

Ceea ce ne definește pe noi, grupul Multimedia, este pofta de viață, bucuria pe care o avem în fiecare săptămână când ne întalnim, dar mai ales dăruirea și implicarea noastră în ceea ce facem în cadrul proiectului.

Participanții de anul acesta știu că pentru a realiza ceva trebuie să ai încredere în tine, viziune, determinare și dăruire. Astfel, ei au fost foarte atenți la Ernest și au învățat în luna aprilie cum să folosească un aparat foto, care sunt modurile de capturare a imaginilor sau cum să evidențieze mai bine luminiile, modelele sau obiectele fotografiate.

Elevii au avut ocazia să pună în practică tot ce au învățat, având aparatul fiecare acasă timp de 2 zile. Tema aleasă a fost “Un pic din Săcele”. De asemenea, au avut parte în cadrul atelierului foto și de două ieșiri: au făcut fotografii la Lac la Noua, cu tema “Natură”, iar la cea de-a doua ieșire, cu tema “Urban”, fotografiile le-au realizat în centrul orașului Brașov. Participanții au îmbinat distracția, creativitatea și munca, reușind să creeze imagini deosebite. Ei au demonstrat că nu camera fotografică este esența, ci fotograful din spatele ei.

Întorși mândri cu sute de poze, au învățat cum să editeze fotografiile pentru ca acestea să devină exact cum le aveau în imaginație și au scris fiecăreia câte un mesaj.

Pentru ca luna aceasta nu putea trece fără să nu fie valorificată la maximum, munca depusă la modulul foto a fost conturată într-o expoziție. Pozele au fost printate iar Dani a făcut panourile. Cu emoții, fiecare a așteptat ziua de miercuri. Expoziția a avut loc în data de 6 mai, ora 17:00 la Centrul de zi pentru copii din Săcele. Printre cei prezenți au fost domnul viceprimar Géczi Gellért și domnul consilier Radu Colț din cadrul Primăriei Săcele, doamna director Szekely Melinda de la Liceul Teoretic “Zajzoni Rab Istvan”, doamna Inspector pentru Romi Diana Szasz din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, profesori și diriginți de la instituțiile de învățământ locale, reprezentați din ONG-uri, părinți și voluntari.

Mai multe fotografii aici.

Sala a fost plină de invitați. Energia pozitivă și bucuria elevilor când și-au văzut munca în care ei au pus atâta pasiune, s-a împrăștiat rapid și a creat o atmosferă minunată. Ruxi a ținut un discurs prin care a răspândit emoția și încântarea pe care o are atât pentru elevi, cât și pentru proiectul în sine.

Se spune că fotografiile fură sufletul oamenilor și că fotograful este cel care dă suflet fotografiilor, reușind să oprească timpul în loc, făcând posibilă retrăirea unor momente unice, care niciodată nu se vor repeta în același mod! Fiecare poză de la expoziție a transmis sentimente privitorului: fericire, melancolie, optimism, mirare, îngândurare, entuziasm și multe altele. Iar pentru că am vrut ca invitații de la expoziție să rămână cu mai mult decât amintiri în minte și suflet, am avut și vederi cu fotografiile pe care le-au făcut elevii la atelierele din luna aprilie, astfel încât fiecare a plecat acasă cu o particică din munca frumoasă realizată în ultima lună.

About the author:

Related Posts

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top