​​
În plimbare pe…Everest!

În plimbare pe…Everest!

No Comments on În plimbare pe…Everest!

Sfârșitul lunii aduce mereu cu el nu doar un modul încheiat cu brio, ci și o ieșire de grup. Luna aceasta am fost la un film 3D, “Everest”. Așa că Octombrie ne-a pregătit puțin pentru frigul ce va veni în Decembrie, mai ales pentru că vizionarea filmului cu ochelarii 3D ne-a oferit ocazia să fim implicați în totalitate în acțiune, să vedem ninsoarea și furtunile de zăpadă ca pe ceva foarte real.

Odată cu începerea filmului s-a făcut liniște în sală și am “intrat” și noi în echipa alpiniștilor pe Everest. Filmul este inspirat din evenimentele extraordinare petrecute cu ocazia încercării de a ajunge pe vârful celui mai înalt munte din lume. Am trăit alături de alpiniști momentele fericite în care au ajuns în vârf și în care fiecare a înfipit câte un steag, dovadă că și-au îndeplinit visul, ca apoi să stăm cu sufletul la gură când au fost surprinși de cel mai cumplit viscol, iar ei trăiau fiecare secundă ca fiind ultima în încercarea de a se salva. Au avut de înfruntat obstacole la limita imposibilului, iar pasiunea și obsesia lor de o viață – aceea de a cuceri acel vârf – a devenit o luptă contra cronometru pentru supraviețuire.

La ieșire, părerile au fost doar de bine. Fetele aveau lacrimi în ochi, pentru că pe lângă suspans, frică și captivare, filmul a avut și părți care te sensibilizau.

Am încheiat ziua într-un mod frumos. Pentru că fiecare participant și voluntar al nostru este, înainte de toate, elev și pentru că trebuia să ajungem la timp la începerea filmului, aceștia au venit direct de la școală, cu ghiozdanul în spate, așa că ne-am gândit să mâncăm împreună după ce am ieșit din sala de cinema. A fost plăcut să împărtășim părerile despre film, să vorbim despre școala, despre filmulețele pe care fiecare trebuie să le editeze luna următoare, mai ales că au văzut multe efecte în filmul “Everest” pe care ar vrea să le aplice în filmulețele lor, să râdem împreuna, și cel mai important să ne destindem după o zi obositoare.

Filmul a avut un impact foarte mare asupra fiecăruia, am învățat că aventura pentru noi nu înseamnă să fim atârnați de o frânghie pe un munte, ci că noi trăim aventura noastră, care este o atitudine pe care trebuie s-o aplicăm obstacolelor cotidiene ale vieții: întâmpinând noile provocări, prinzând și profitând de noile oportunități, testându-ne puterile față de necunoscut și astfel descoperindu-ne potenţialul unic!IMAG0458IMAG0460

About the author:

Related Posts

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top