​​
MAI multe de făcut în luna MAI

MAI multe de făcut în luna MAI

No Comments on MAI multe de făcut în luna MAI

În această lună „am lucrat pe două piste” la MPV. Participanţii acestui proiect au avut de parcurs modulul Video, iar voluntarii s-au ocupat de vorbitul în public şi pregătirea de discursuri.

Participanţii au fost introduşi în prima săptămână în lumea video. Au vizionat unele filmuleţe de scurt-metraj, ca să vadă cum ar trebui să fie un video, iar apoi Ernest le-a explicat unele lucruri bine de ştiut, cum ar fi aşezarea cadrelor. În săptămânile ce au urmat, elevii au creat filmuleţe, fiecare dintre ei având măcar o dată rolul de cameraman, regizor şi actor, sau personaj. Filmuleţele apoi au trecut prin etapa editării, unde elevii au tăiat, lipit, scurtat filmuleţele, au adăugat muzică, scris, şi astfel au ieşit câteva capodobere. Unii au făcut remake după o reclamă, alţii au documentat viaţa bananelor, dar toţi au auvut multe de învăţat şi s-au distrat.

Între timp voluntarii s-au axat pe ce au învăţat la training-ul de la începutul lunii: vorbitul în public. Ei au trebuit să scrie trei discursuri cu diferite teme, şi anume: „Despre mine”, „Întâmplare” şi „Convingere”. Voluntarii au putut primi un maxim de 100 de puncte, dintre care puncte pentru conţinutul discursului, pentru postură şi voce, pentru contact vizual, dar şi pentru scrisul discursului în programul Word şi trimiterea lui prin e-mail. La final, toţi au primit o diplomă.

Luna aceasta, pe 27 mai, am avut o vizită din partea Fundaţiei ERSTE, şi din partea Verei Lackova, o tânără jurnalistă din Slovacia, care ne-a povestit despre proiectul ei, similar cu Multimedia Pentru Viaţă. Vera lucrează cu tineri pentru a realiza documentare cu tematică culturală. Am aflat lucruri interesante de la ea, despre echipamentul cu care lucrează, despre eforturile depuse pentru a realiza un documentar, dar ne-a învăţat şi un joc. Şi noi i-am arătat scurt-metrajul nostru, „Fericire?Simplu!” şi i-a plăcut mult. Iar alături de Denisa, am mai jucat un joc, împreună cu Vera, chiar dacă nu toţi ştiam engleză: Vera a vorbit în slovacă, iar noi în română. Când e vorba de crearea unei noi legături de prietenie, limba este un obstacol uşor de trecut!

Aşa a trecut luna mai, o lună foarte plină, cu multe realizări, şi ca de obicei: cu multă fericire. 🙂

About the author:

Related Posts

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top