​​
MPV înseamnă și comunicare!

MPV înseamnă și comunicare!

No Comments on MPV înseamnă și comunicare!

Salut! Numele meu este Adi, voluntar în cadrul proiectului MPV 2016, iar în acest scurt articol o să vă vorbesc despre comunicare.

      În primul rând, ce este comunicarea? “Comunicarea este ansamblul de acțiuni care au în comun transmiterea de informații sub formă de mesaj, gesturi etc.” În viața de zi cu zi ne întâlnim foarte des cu acestă abilitate. Aceasta ne ajută să fim înțeleși de personale de  lângă noi și ne ajută să creăm noi legături. Spre exemplu, când am devenit voluntar MPV am intrat într-o nouă echipă, o nouă familie! Participasem toți la promoția din 2015 al actualului proiect dar totuși, nu comunicam foarte bine între noi, dar pe parcurs, pentru a fii o echipă de nădejde fiecare trebuia să acorde timp și înțelegere noilor participanți. Folosindu-ne de comunicare am reușit să formăm o strânsă legătură atât între noi, cât și cu participanții de anul acesta.

       În ce cazuri putem folosi comunicarea? Acum câțiva ani comunicam cu oamenii din jurul meu, dar fără să îmi dau seama, neglijam persoanele de altă etnie sau religie. De când m-am alăturat acestui proiect,  calea mea de comunicare s-a extins, adică mesajul pe care vreau să îl transmit nu ajunge doar la cei ca mine, ci la toate persoanele, indiferent de deosebirile dintre noi. Astfel, prin intermediul comunicării am început să-i înțeleg și pe cei pe care înainte îi evitam și chiar am găsit lucruri pe care le avem în comun.

         De asemenea, comunicarea m-a ajutat să “îi leg” pe cei de lângă mine între ei. În fiecare luni și miercuri când programul se desfășoară, noi voluntarii trebuie să pregătim jocuri pentru participanți. Trebuie să comunicăm atât între noi  pentru a alege o activitate potrivită, cât și cu participanții pentru ca ei să înțeleagă ce au de făcut.

        În concluzie, în viață vei avea mereu nevoie de comunicare ca să te poți face înțeles și ca să îi poți înțelege și pe ce ceilalți!

Articol scris de Adrian Stoian, voluntar MPV.

Adi

About the author:

Related Posts

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top