​​
O zi la Tabăra VIAȚA cu tineri din Săcele

O zi la Tabăra VIAȚA cu tineri din Săcele

No Comments on O zi la Tabăra VIAȚA cu tineri din Săcele

Pentru întâlnirea de grup a lunii iunie, am planificat încă de la începutul anului o zi de activități la Tabăra Viața cu scopul de a experimenta educația prin aventură. Astfel, 21 participanți au învățat, prin exerciții practice la joasă și înaltă înălțime, despre ce înseamnă încrederea, curajul, lucru în echipă.

Sâmbătă, 27 iunie 2015 – Am pornit dis de dimineață din Săcele și ne-am îndreptat către Băile Tușnad, una din locațiile Taberei Viața. Acolo ne-a întâmpinat Lorand Butyka, coordonatorul taberei și alți 3 animatori care ne-au prezentat programul zilei și ne-au încălzit cu câteva jocuri de tip energizere. Apoi ne-am împărțit în 2 echipe (10 și 11 persoane) pentru a începe activitățile educativ-distractive, grupate în curs de frânghii la înălțime și curs de frânghii la joasă înățime! (în detaliu despre fiecare tip de activitate, aici)

Prima etapă a fost parcurgerea unui exercițiu, Căzătura de încredere, care a fost realizată întâi în perechi de câte 2 persoane, apoi 3 persoane în a doua etapă, iar spre final cu întregul grup. A urmat deplasarea în pădure, în zona special amenajată de echipa taberei, pentru activitățile la sol Trecătoarea Nitro și Stepping Stones. După pauza de prânz, am participat cu toții la Mersul pe cablu la joasă înălțime și apoi la înaltă înălțime, Mersul Pisicii și Veverița Zburătoare. Am încheiat cu Platforma pentru una din echipe și cu Bușteanul, pentru cea de-a doua echipă, unde ne-am testat limitele de a lucra sub presiunea oboselii.

27.06 (54)

Căzătura de încredere

27.06 (119)

Mersul Pisicii

 

 

 

 

 

 

 

Programul VIAŢA reuşeste să creeze un mediu sigur din punct de vedere fizic şi emoţional. Astfel, oferă participanţilor sentimentul de încredere de sine şi în ceilalţi, ce îi pregăteşte pentru provocările din cadrul şi din afara cursului. Fiecare activitate este urmată de o discuţie, care ajută participanţii să reflecteze asupra lucrurilor pe care le-au învăţat.

Fiecare participant a avut o ocazie poate unică în viață de a-și testa limitele, de a-și învinge temerile și de a învăța să aibă încredere în sine și în cei din jur. Am experimentat cu toții diferențele dintre noi în abordarea provocărilor, în stilul de comunicare și în gestionarea conflictelor. Am încheiat ziua cu o evaluare a activităților, a sentimentelor noastre și a ceea ce luăm cu noi acasă!

11655305_1183517885007795_529443582_n

Mersul pe cablu la joasă înălțime

Trecătoarea Nitro

Trecătoarea Nitro

Stepping Stones

Stepping Stones

Mai multe fotografii aici!

Programul VIAŢA este un program de educaţie prin experienţă/aventură al Fundaţiei Noi Orizonturi şi îşi propune să dezvolte competenţe în rândul tinerilor pentru ca aceştia să devină cetăţeni responsabili, de încredere, integri şi perseverenţi, capabili să contribuie la propria lor dezvoltare, astfel contribuind şi la binele comun: bunăstarea comunităţii. Mai multe detalii aici.

About the author:

Related Posts

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top