​​
“Prietenie şi tehnologie” la Săcele

“Prietenie şi tehnologie” la Săcele

No Comments on “Prietenie şi tehnologie” la Săcele

„Prietenie şi tehnologie” este titlul scurtmetrajului nostru. Noi, echipa participanţilor din cadrul proiectului „Multimedia- Pregătire pentru viaţă” 2015 am realizat acest scurtmetraj pentru a trasmite ideea că prietenia este foarte importantă şi în zilele în care suntem înconjuraţi de tehnologie.

În octombrie am început acest modul. Prima dată am stabilit obiectivele filmuleţului nostru, apoi Dombi Orsolya a scris scenariul, pe baza căruia am lucrat mai departe. În mijlocul lunii octombrie am început filmările. Nici noi nu credeam că trebuie să fim atenţi la atât de multe detalii, ca regizori şi ca actori. Toţi am avut ocazia de a ne transpune în aceste roluri. Am filmat dublă după dublă pentru a obţine dubla perfectă, sunt şi cadre din care există mai mult de 50 de duble.

După ce am terminat filmările, am început editările. Am ales din fiecare scenă dubla perfectă, şi fiecare a început să-şi editeze pe a sa. La sfârşit, Marton Alexandra a pus toate laolaltă şi a făcut ultimele retuşuri, pentru ca totul să fie perfect. Aşa s-a născut şi scurtmetrajul nostru.

Filmuleţul nostru prezintă două timpuri: timpul trecut – cum era prietenia fără technologie pe vremea mamei, şi timpul prezent – cum este prietenia cu technologie pe vremea fiicei. Tehnologia poate fi un plus pentru prietenie, dar trebuie să avem grijă, ca nu cumva să devină un minus.

Le mulţumim mult trainerilor: Ungvári Ernő, Ruxandra Oprică şi Daniel Isăilă pentru ajutorul, răbdarea şi sfaturile acordate cu care ne-au ajutat, şi îndrumându-ne cu profesionalism.

 Vă aşteptăm cu drag la premiera scurtmetrajului nostru, care va avea loc pe 11 decembrie, la sala Festivităţilor, de la Centrul de Zi din Săcele! Detalii aici.

Articol redactat de Székely Zsófia, elevă la Liceul “Zajzoni Rab Istvan”

About the author:

Related Posts

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top