​​
“Primăvara este prietena cea mai bună al fotografului” – Terri Guillemets

“Primăvara este prietena cea mai bună al fotografului” – Terri Guillemets

No Comments on “Primăvara este prietena cea mai bună al fotografului” – Terri Guillemets

Ei bine, noi încă nu suntem fotografi, dar în luna martie am intrat în lumea fotografiei şi putem spune că primăvara chiar este un anotimp perfect pentru a picta cu lumină. Cum am învăţat noi bazele acestei arte?

Totul a început în prima săptămână a lunii, când am mers ca de obicei la curs. Dar acolo ne-au întâmpinat Ernest Ungvari, Daniel Isăilă şi câteva aparate de fotografiat. Ei urmau să ne prezinte aparatele şi să ne arate cum funcţionează. Noi fiind nişte copii deştepţi (☺), am putut trece imediat la prima parte a modulului: portretele. Am zâmbit muuuult, şi nu doar din cauza că ni se făceau poze.

La următoarea întâlnire ne-am apucat să edităm câteva poze, să facem magie cu Photoscape-ul. În următoarea săptămână am făcut practică în Poiana Angelescu, în cadrul temei natură. Am făcut multe poze frumoase, panorame, close-up-uri şi desigur poze de grup. Iar cel mai aşteptat moment de către colegii mei a fost ieşirea în Braşov, să facem poze urbane. Muuulte poze şi pizza şi panorame şi oameni şi fericire…cam asta a fost.

Ultima, dar nu cea din urmă sesiune a fost prezentarea temei de casă într-un slideshow: “La mine acasă”.  Zece poze, prezentând ori casa noastră, ori lucrurile ce ne fac să ne simţim acasă. Nu puteam să încheiem mai frumos sesiunile modulului foto decât cu o expoziţie! După părerea mea expoziţia a avut succes, mulţumim încă o dată tuturor celor care au venit să ne vadă fotografiile. Şi aşa s-a terminat luna martie, şi cu ea şi modulul foto.

Sau nu.

Când am venit la Centrul de Zi cu gândul că începem modulul video, am fost surprinşi să găsim în sala festivă Foto Studioul MPV (=Media Pentru Viaţă). Wow! Nici nu pot să descriu cât de bine ne-am simţit cu toţii! Cred că partea aceasta a poveştii are farmec mai mult dacă o las nescrisă. ☺

Tot ce-mi rămâne să zic este un mare MULŢUMESC lui Ernest, Daniel, Ruxi, dar şi voluntarilor Liviu şi Ionuţ!

P.S. Puteţi vedea pozele de la sesiuni şi de la expoziţie la Galerie Foto.

Articol redactat de Kinga Gosuly,

elevă în cls. a IX-a la

Liceul “Rab Istvan Zajzoni” din Săcele

About the author:

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top