​​
Programul MPV la Conferința finală RomaNetWORKS

Programul MPV la Conferința finală RomaNetWORKS

No Comments on Programul MPV la Conferința finală RomaNetWORKS

În perioada 18-19 mai 2016, doi reprezentanți ai programului nostru (Ruxandra Oprică și Lori Dulcă) au participat la Sofia – Bulgaria, la conferința finală din cadrul proiectului “RomaNetWORKS”.

Proiectul RomaNetWorks sprijină formarea unei reţele europene de instituții și organizații ce lucrează, direct sau indirect, cu comunitățile de rromi și care activează în vederea abordării integrate a incluziunii sociale a acestor comunități, din perspectivă socială, sanitară, educațională, ocupațională, a asigurării unor condiții decente de locuire etc. Colaborarea în rețea permite identificarea și clasificarea bunelor practici pentru integrarea activă a rromilor și asigură totodată multiplicarea acestora la nivelul întregii Europe.

Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov este partener în proiectul RomaNet WORKS în cadrul căruia s-a constituit un Grup de lucru din care face parte și Rețeaua CAN Brașov. Modelul de bună pratică privind integrarea socială a tinerilor proveniți din comunitățile de rromi care a fost selectat este programul Multimedia pentru Viață. Conferința a avut loc la Sofia, Bulgaria, unde Lori Dulcă, lider de tineret din cadrul programului, alături de Ruxandra Oprică, coordonator proiect, a prezentat activitățile în care este implicată, impactul pe care acestea l-au avut asupra ei, precum și inițiative pentru viitor.

„Proiectul prezentat de echipa AMB drept exemplu de bună practică a fost declarat unanim de toţi cei prezenți la Sofia ca fiind cel mai bun. Decizia a a avut la bază mai multe considerente: proiectul a implicat adolescenți de difertite etnii, proveniți din diferite medii sociale; a facilitat colaborarea dintre școli și ONG-uri, a oferit participanților abilități și competențe de lucru în domeniul IT-multimedia, a reușit să îndrume participanții prin activități de mentorat să-și formeze abilități sociale și să-și propună să devină modele pozitive pentru familie și comunitate. Succesul acestui proiect a condus la continuarea lui cu grupe noi de adolescenți (absolvenții devenind voluntari și mentori pentru cei mai tineri) precum și la inițierea altor două acțiuni importante ce vizează comunitatea rromă din Gârcini: «Proactivi pentru Gârcini» și «Din Săcele cu drag»”, a susținut managerul de proiect al AMB, Radu Colț.

Evenimentu a fost promovat și în presa locală – aici.

conferina-final-a-proiectului-res

About the author:

Related Posts

Multimedia pentru Viata parteneri

Back to Top